سفارش تبلیغ
صبا ویژن

حیطه ی کاردرمانی

اگرچه در بحث های توسعه مفاهیم مربوط به حفاظت از کودکان در ارتباط با محافظت از کودکان از خشونت، بدرفتاری یا غفلت (از جمله در داخل خانه) درک شده است، 
این مفهوم در معنای وسیع تر مورد استفاده قرار می گیرد
 تا فهمیدن اینکه چگونه کودکان انواع مختلفی از ریسک را تجربه می کنند (مانند موارد مرتبط با یتیم خانه یا کار کودک) و منابع و یا حفاظت یا انعطاف پذیری موجود است.
زندگی جوان تحقیق می کند که چگونه کودکان در معرض خطرات خاص مانند خشونت (در خانه یا در مدرسه) یا ختنه زدن تناسلی زنان (FGM) و چگونگی استفاده از آنها در محیط گسترده ای از خطرات ناشی از فقر،
 شوک ها و خدمات کیفیت پایین هستند.
حفاظت از کودکان بسیار بیشتر از حفظ آنها از آسیب و غفلت است؛ این همچنین شامل محافظت از رفاه و توسعه خود با ریشه های علل ریسک های محافظت از کودک است.
 به جای استفاده از یک رویکرد "یک اندازه برای همه"، تحقیقات ما نشان می دهد نیاز به تعامل حساس با شیوه های جامعه و درک های محلی از خطر و حفاظت از کودکان است.

کار درمانی چیست؟

کار درمانی یکی از رشته های تیم توانبخشی است که دارای سه حیطه ی ذهنی، جسمی و روانی است.

کاردرمانی استفاده از فعالیت های هدفمند برای به حداکثر رساندن توانایی های فرد است وبه همه ی جنبه های زندگی فرد (جسمانی ،هیجانی و اجتماعی) می پردازد.

به عبارت دیگر کاردرمانی به افراد برای رسیدن به استقلال در تمام زوایای زندگی کمک می کند .

- کاردرمانی ذهنی با در نظر گرفتن رابطه ی بین ذهن وجسم ، ذهن و حرکت، ذهن و گفتار، ذهن و یادگیری یک سری برنامه ریزی های منسجم در رابطه با توانایی های کودک به کار می گیرد.

- از جمله مواردی که در این حیطه مورد ارزیابی و درمان قرار میگیرند شامل:

  • کودکان با نیازهای ویژه (کم توانایی ذهنی )
  • کودکان با اختلالات یادگیری
  • ضعف مهارت های Fine
  • ضعف مهارت های یکپارچگی حسی حرکتی (SI)
  • فقدان و ضعف در مهارت های ترسیمی
  • اختلالات توجه و تمرکز، مشکلات حافظه
  • اختلالات رفتاری (پر خاشگری، ناخن جویدن، قدرت طلبی و ...)
  • کودکان با مشکلات درکی- شناختی
  • کودکان با مشکلات بینایی- شنیداری .

کاردرمانی ذهنی با استفاده از تکنیک های رفتار درمانی، بازی درمانی ، حرکت درمانی، تکنیک های یکپارچگی حسی، آموزش مهارت های اجتماعی، اتاق تاریک و ... مشکلات این کودکان را تا

حد امکان مرتفع می سازد.

- حیطه ی کاردرمانی جسمی با پر داختن به مشکلات جسمی کودک از جمله اختلالات تون عضلات، اسپاسم، شُلی عضلانی، رفلکس های پاتولوژیک، عدم تکامل مراحل رشد حرکتی ، کوتاهی،

تجویز کفش طبی به ارتز، اسپیلنت های مناسب و کلیه ی ناتوانایی های حرکتی مهارتی، بیمار را در وضعیت بهتری از لحاظ جسمی قرار می دهد.

کودکانی که در این حیطه قرار می گیرند شامل: کودکان فلج مغزی ،کودکان داون،کودکان با مشکلات تعادلی و تاخیری، کودکان با مشکلات قدرت عضلانی ، کودکان با دستیروفی عضلانی و میوپاتی.

- کار درمانی درحیطه ی روان شامل کودکانی می باشد که مشکلات رفتاری ، ترس های شدید ،مشکلات ارتباطی، اجتماعی، مشکلات اضطرابی، وسواس، افسردگی، اختلال سلوک و .... می باشد.